1 August 2005 at 09:41 posted by Bart Van Belle 0 Comments

Flemish newspaper De Morgen also mentions the leaking of the album today. They're not putting it as straightforward as Gazet Van Antwerpen did last saturday. They asked Christian Pierre, the dEUS-manager, for a reaction and published the whole thing. A bit strange: they're doing exactly the thing Christian is so furious about.

dEUS-manager furieus over bericht internetlek
Pocket Revolution, de nieuwe plaat van dEUS die op 12 september uitkomt, staat al op het internet, zo meldde Gazet van Antwerpen afgelopen weekend. Christian Pierre, manager van de Antwerpse rockband, reageert furieus, kennelijk vooral op de publicatie van dat bericht. "De plaat staat inderdaad illegaal on line, maar moet dat worden uitvergroot?", zegt Pierre in gesprek met De Morgen.
Het internetlek komt volgens hem van een van de talrijke binnen- of buitenlandse journalisten. "Die hebben de cd in vertrouwen op voorhand gekregen als luisterexemplaar. Ik beweer niet dat er kwaad opzet in het spel is, maar blijkbaar is men het bewustzijn kwijt dat muzikanten moeten overleven via onder meer de verkoop van cd's."
De manager van dEUS weet nu dat zijn band schade zal ondervinden van het internetlek. "De groep heeft keihard aan deze plaat gewerkt. Als je die nu illegaal downloadt, pleeg je broodroof." Kan het lek niet net aanzetten om de plaat te kopen? Christian Pierre: "Het is altijd een vorm van reclame en de fans zullen de cd zeker kopen. Maar je weet dat je een bepaalde groep nooit meer kunt overtuigen om de plaat te kopen als je ze gratis kunt krijgen. Er is in tien jaar tijd een consensus gegroeid over illegaal downloaden, maar die houdt geen rekening met de muzikant."0 Responses so far.